Is het kantoor dood?

datum

De afgelopen tijd hebben wij veel om (de digitale) tafel gezeten met interieurarchitecten. Wij én zij zien er mooie kansen en talloze mogelijkheden met onze oplossingen waarbij we op een sensoren, beeld en geluid combineren met interieurelementen om te komen tot unieke interactieve merkbelevingen.

Niet in de laatste plaats geldt dat op dit moment voor kantoorruimtes nu COVID-19 nog steeds ons leven beïnvloed. Het geeft ruimte om na te denken over de nieuwe rol en nieuwe vorm van het kantoor. Opnieuw nadenken over het gebruik van ruimtes, de functie en de mogelijkheden.

Het kantoor na COVID-19

Onlangs spraken wij met Casper Schwarz over het Red Bull Habitoor Amsterdam. Het Habitoor concept is een mooi voorbeeld van hoe het kantoor als traditionele werkruimte op het punt staat een enorme vernieuwingsslag te maken. Het kantoor als clubhuis, thuishonk, een verbindende schakel voor alle medewerkers.

Het kantoor wordt méér dan een plek om te werken. Het wordt een plek waar ontmoeting, verbinding en saamhorigheid centraal staan. Een krachtig idee. Medewerkers zitten niet meer 5 dagen per week op kantoor om hun werkzaamheden uit te voeren. Terug naar hoe het was gaan we bovendien waarschijnlijk niet.

Belang van verbinding

Om de bovenstaande reden is het van groot belang om de momenten van aanwezigheid op kantoor waardevol en betekenisvol te maken. Te zorgen dat iedereen die aanwezig is de verbinding met de organisatie voelt en behoudt, dat iedereen de cultuur, de missie én de visie te blijft voelen en uitdragen.

Inspirerend was dan ook ons gesprek met Hal2 die de nadruk leggen op plekken creëren met een sterke identiteit die luid en duidelijk naar voren komt in hun ontwerpen. Het is mooi om te zien dat veel van de interieur-bureaus waarmee we in contact zijn hier meer nadruk op leggen. Nieuwe ideeën aan het bedenken zijn en hun blik richten op de toekomstige behoeften van werkgever én -nemer.

Ook voor ons geeft dit een hoop inspiratie. Wij zorgen dat jij op een creatieve manier de identiteit, verhalen, historie en waardes van een organisatie zichtbaar en voelbaar kunt maken in deze nieuwe realiteit.

Het kantoor overleden? Wat ons betreft dus niet. Herboren, daar gaan wij wél voor!

Meer informatie over wat wij kunnen betekenen in ruimtes zoals kantoor, werkplek of ontmoetingsplek? Neem contact op met info@thewonderdays.nl of bel naar 0637616312.

Meer
artikelen